Buuntu Lawan Semua !

ZzzZzzz.......hehe..Assalamualaikum semua peminat dan pendegar buuntu!hehe..Baru-baru ini bahawa rakyat Malaysia telah digembirakan dengan kemenangan ke-atas Indonesia dan menantikan perlawana akhir ke-2 di Jakarta untuk mengetahui siapa yang layak bergelar juara Asia tenggara!Nah,dah lari tajuk:D..Sebenarnya,WA telah tidak mengupdate blog ni disebabkan terlalu sebok dengan kerja-kerja di rumah...tapi,sekerang WA suda ada idea untuk mengepost entry yang baru...





Kenapa saya kata Entry saya lawan Entry kamu!Sebenar nya tidak ada maksud disebalikni..cuma saya mau bagi tau kenapa orang menyampah membaca entry2 kita dan di sebabkan perasaan itu mereka malas nak mengomen dan sebagainya...Di bawah tip-tips nya:silakan baca:D


1.Kita Perlu post entry yang berkaitan Hal semasa yang pasti semua orang tahu,

2.Jangan sesekali post pasal diri kita,pasal perasaan kita,dan sama maksud dengannya kerana perasaan itu hanya kamu yang merasakan dan bukan semua orang:D

3.Entry mestilah mempunyai unsur lawak dan tidak begitu skema.Kalau skema sangat nanti orang tidur:D

4.Akhir sekali,sapa nak baca bacala x da papa sebenarnya lagi:D..hahaha Zazem

20 kritik:

Anonymous said...

hehe.suka hati laaa:D

ZeM said...

MAna2 la...len kali letak nama..hehe

Hanese m0shi said...

nh link ny.. buat semat2 bha yha.. hihi.. btw.. thnx erk..
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/29330043/SHINee+1.png

Hanese m0shi said...

ym Q nih.. bru Q ingat..hihi
annemoshi07@yahoo.com

ZeM said...

ok2..dah siap:D

eena said...

yer la tu zaim.... tp blog tu kan sndri pnya..so sndri pnya ska la mau ltk apa..ada org ska d komen2,,, ada org tak...wrna rmbuut mgkn sma..hti???msti lain2 kan...naaa....jd bkn"jgn sskali post psal perasaan kita"-tips ini xleh di ikut..ahahahha,,,,mcm aku kata tdi..ska hti org laa ,,blog dy...btw, advice yg baik utk org pmikiran mcm kau....

ZeM said...

hahaha;;iana:

kalau nak popularkan blog kena la ada unsur2 menarik:D..bukan yang membosan kan;;ahhhha..

btw,,tq sal pandangan bernas kamu::D..

eena said...

yerr zaim...sama2....hahahhaha

ZeM said...

:D ..haha,,eya ina

Alwis wunabarakati said...

salam ziara zem..selamat tahun baru ...

ZeM said...

Alvis..selamat tahun baru juga:D

kikiey said...

. .haaha . nice one zem . oi .futsal bha . rmai ne .bez .

ZeM said...

suda main malam laa:..sa penat jo:D

far_east said...

owh ingat mau lawan apa tadi...

ZeM said...

hahaha:D..lawan entry:D

Munah said...

Betul. Pendapat saya laa kan, kalau blogger post entri semua pasal perasaan, pasal masalah cinta, alah, semua orang pun ada masalah perasaan masing-masing, kan? Jadi, lebih baik post entri yang dapat membawa manfaat kepada orang lain bila membacanya. Kalau boleh, post something different, lebih menarik.

ZeM said...

munah..ea..betol tu...perasaan tu bisness sendiri x paya d share sebab semua orabg ada prob..sshehe..tq for support:D

meAdir said...

hmm..susah gak nak memuaskan hati semua orang...kalau saya, ape yang kita rasa orang suka...bubuh jer dalam blog...selepas tue terserah pada penilaian orang...n sedia terima teguran...

ZeM said...

hehe..ok jugak pandangan kamu..tapi,lebih baik ceritakan benda2 yang penting dan bermanfaat bagi semua blogger2 bagi improve idea mereka..

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

 
©2009 THE BUUNTU | tempat lepak orang 15 tahun ke atas | by C Z e m